Greifvogel IV: The Rise and Fall of Lútr


<< předchozí | zápis | další >>

9. - 11. červen 2023 - Kolín, Pečky, Nová Ves | autor: Tom


Kdo z družiny Brouků nezná Lútra, jako by celý rok nechodil na schůzky. Tento padouch nám celý rok škodil a my se mu na schůzkách snažili dostat na stopu. Vše začalo, když námi najmutý vědec v září zjistil, že poklad, který jsme loni našli, byl jen podvrh od Lútra. Podnikali jsme proto nejednu pronásledovačku, hledali si informátora a dokonce jsme Lútra už jednou málem chytili na Vinicích, kdyby nám na poslední chvíli neutekl. Asi měsíc před touto výpravou jsme ale dokázali vyluštit, že tento syn zla i se svými kumpány přebývá u Nové Vsi. Cíl byl tedy dán, bylo potřeba se vydat do okolí této vesnice a Lútrovi dát co proto.
A tak jsme také učinili. V pátek 9. 6. 2023 v šest hodin večer jsme se sešli v klubovně a začali jsme spřádat plány. Další den ráno jsme se rozhodli, že bude lepší, když útok povedeme do týlu soupeře, a tak jsme sedli na vlak a jeli do Peček, kde jsme byli pohoštěni u Litomyských doma. Po vydatné druhé snídani v podobě lívanců jsme se dali na cestu do Nové Vsi. Když jsme tam dorazili, bylo nám jasné, že je zbytečné hledat Lútra přímo ve vesnici, a tak jsme se utábořili v malém, ne moc známém lomu u Vítězova a vydali jsme se hledat našeho nepřítele na kopec Bedřichov. Byli jsme ale neúspěšní. Už bylo hodně hodin, a tak jsme se dohodli, že v pátrání budeme pokračovat až ráno. To jsme ale netušili, co se stane v noci. Asi okolo půlnoci nás vzbudilo hlasité bubnování a křik Lútra a jeho bandy. Nezaháleli jsme, a přestože jsme byli unavení, vydali jsme se je v tichosti pronásledovat. Díky tomu jsme pak další den věděli, kam ráno jít.
Asi v osm jsme vstali, vyzbrojili jsme se a vyrazili jsme do nepřátelského tábora. Boj to byl náročný, nelítostný, ale úspěšný. Celou skupinu jsme zatkli a k našemu zděšení jsme zjistili, že Lútr byl celou dobu ten vědec, který nám na začátku roku řekl, že poklad je nepravý. Samozřejmě, že nám lhal.
I se zajatci jsme pak pokračovali do Kolína. Cestou jsme se vykoupali a ve čtyři hodiny jsme se v klubovně rozloučili a rozešli každý svým směrem.