Vánoční besídka


<< předchozí | zápis | další >>

23. prosinec 2023 - Gymnázium Kolín | autor: Duch


V předvečer Štědrého dne se Průzkumníci sešli v jídelně kolínského gymnázia, aby se naladili na Vánoce a ještě jednou se sešli v končícím roce. Po uvítání byli tradičně odměněni nejaktivnější členové jednotlivých družin, kteří tentokrát kromě věcných odměn získali i poukázky do Outdoor centra. Je tedy vidět, že chodit na schůzky a výpravy se vyplatí!

Následně jsme zhlédli videa z tábora a z podzimní výpravy a pak nás čekala spousta vánočních aktivit, od tradičního lití olova a zdobení perníčků po méně obvyklé kreslení na agar. Poté přišel čas na tradiční scénky – začali Kolibříci s pohádkou o krtkovi a kalhotkách. Následovali Tučňáci s vystoupením na téma známé reality show Výměna manželek, zlatým hřebem odpoledne byla pak scénka Brouků, kteří sehráli pražské derby Sparty vs. Slavie. Nechyběli však ani zmatení fanoušci ostravského Baníku.

Čas ale rychle chvátal, a tak jsme si ještě poslechli pár koled v podání saxofonového tria ve složení Kačka, Duch a Kulich, přitom Ježíškové z řad vedoucích rozdali dárky. Pak už byl čas ochutnat poslední cukroví, popřát kamarádům veselé Vánoce a šťastný nový rok a vydat se domů těšit se na zítřek.