Vánoční besídka


<< předchozí | zápis | další >>

23. prosinec 2006 - jídelna kolínského Gymnázia | autor: Áťa


Stalo se již každoroční tradicí mnohých z nás, trávit poslední předvánoční večer ve
společnosti svých kamarádů. Po čtvrté jsme si k této příležitosti vybrali jídelnu na kolínském Gymnáziu. Ani tento rok nemohla chybět slavnostní vánoční výzdoba, plné krabice cukroví od maminek a babiček, horký čaj a bezpochyby také vánoční stromeček.

Besídka byla zahájena dlouhoočekávaným vyhlášením výsledků v bodování. Nejlepší z nejlepších se již netrpělivě třásli na odměny, vřelý potlesk a obdivný pohled méně úspěšných. Za oficiální částí následovala hra spojená s obrovským množstvím citátů různých autorů. Jednotlivé skupiny dětí se snažily vymyslet smysluplný příběh, který by obsahoval co nejvíce citátů. Nedílnou součástí programu letošní besídky byl úvod do tajů Svitku březové kůry. Slon se brilantně chopil úkolu seznámit děti s plněním činů orlích per ...

Členové nejstarších družin, Štěňat a Koťat, měli opět po roce příležitost prověřit si svůj herecký talent, schopnost krotit trému a naplno se oddat publiku, ... Koťata si připravila zajímavou vědomostní soutěž proloženou výstižnými scénkami. Štěňata naopak zvolila návrat ke klasice, představila se v upravené formě veršované pohádky „Král Lua“, nechyběly samozřejmě dobové kostýmy ani dabing.

Když zbýval ještě nepatrný krůček k vyvrcholení večera a zuřivému trhání balicího papíru na horách dárků, celí nedočkaví a rozechvělí radostným napětím, jsme si ještě společně zazpívali několik nádherných vánočních koled. Přišla řada na koledu Štědrý večer. Všechno zhaslo. Avšak začala se objevovat jedna prskavka za druhou, společně zahájily veselým prskotem akci „Rozdávání dárků“.

Dárky byly rozbaleny, papíry odklizeny, tužby ukojeny a všichni jsme se mohli spokojeně usadit před promítací plátno. Kameramanské umění, filmařské schopnosti a hodiny dřiny se podepsali na výsledku Šéďovy práce. Filmové záznamy z táborů a výprav vyvolaly v každým z nás množství vzpomínek. S veselou nostalgií byla zakončena i letošní Vánoční besídka. Všichni se rozeběhli domů, vybaveni vánoční náladou na druhý Štědrý večer, následujícího dne, 24. prosince.