Vlajková hra


<< předchozí | zápis | další >>

12. květen 2007 - Nouzov | autor: Ještěr


Rok se s rokem sešel a my se opět setkali na Nouzově, připraveni půl dne a půl noci bojovat o vítězství. Páteční večer byl plný očekávání následujícího dne i těch, co přijedou.

Sobotní ráno probíhalo ve znamení pomalého vstávání. Dopoledne proběhly nezbytné přípravy, nahlásily se týmy, rozlosovaly barvy a výseče. Bohužel i několikrát sprchlo a obloha nevypadala, že by se nad námi chtěla smilovat. Vlajkové chtivých hráčů přijelo 32 a vytvořilo 5 týmů. Těsně před polednem jsme se sešli před srubem, popřáli si mnoho zdaru a ducha fairplay. Poté jsme vzpomněli na Kubu a uctili jeho památku minutou ticha.

A v poledne vše začalo... Hra i déšť. A lilo jako z konve. Rozeběhli jsme se do rozlosovaných výsečí 5/8 kruhu, čímž vzniklo celkem kompaktní území pro následující hru. Během prvních dvaceti minut, jenž jsou určeny k nalezení a vyznačení kempu, přestalo pršet a dokonce vykouklo i sluníčko, jehož paprsky nás provázely až do pozdního večera.

Kemp zelených byl prozrazen již během první hodiny hry. A další rychle následovaly. I stržených fáborků přibývalo a Vlajková získala velmi rychlý spád. Večer již byly objeveny všechny kempy a vlajky mezi nimi čile kolovaly. Kolem deváté hodiny se začalo smrákat a v kempech byly rozsvíceny blikačky. A boj pokračoval dál, i když s trochu menším nasazením. Přiblížila se půlnoc a aktivita týmů opět silně vzrostla, jak se každý pokoušel urvat ještě několik bodíků za vlajky či mrtvé protivníky.

S odbitou půlnocí Vlajková skončila. Po chvíli se většina hráčů sešla u ohně a vzrušeně si vyprávěla zážitky ze hry. Během půl hodiny byly vyhlášeny výsledky. Tou dobou již někteří spali, jiní sušili následky příliš blízkého seznámení se s potokem a další úpěli nad bolavýma nohama.

Nicméně nelze jinak než konstatovat, že se letošní ročník opravdu vyvedl.


Podrobné výsledky