Výlet originálů a duplikátů


<< předchozí | zápis | další >>

10. listopad 2007 - Kolín | autor: Jeník


Původně zamýšlená výprava do Sán a přilehlého okolí se radikálně změnila díky špatnému počasí (sněžilo a možná i pršelo) a nízkému věkovému průměru na pohodový dýchánek v klubovně a přilehlém okolí.

Z nádraží jsme tedy zamířili do klubovny již vyhřáté, neboť tam mladí hoši doběhli s předstihem zatopit. Po několika úvodních hrách se děti rozdělily na originály a duplikáty, ve kterýchžto skupinách plnily několik úkolů v kolínských ulicích za doprovodu Teda a Albína. Cílem bylo co nejrychleji přinést list dubu a lípy, autobusovou jízdenku a tři obrázky od nebohých obyvatel. Stihnuto to bylo celkem rychle, do hodiny.

Po této vycházečce jsme se již naplno oddávali bujaré zábavě. Hráli jsme na zpívanou a vyzývanou, jančili jsme a skotačili. Vše vyvrcholilo velkolepou bitvou originálů proti duplikátům, ve které hadrové koule létaly z místnosti do místnosti a trefovaly soupeře schované za barikády z nábytku. Bitva se zvrhla v oblíbenou variantu vedoucí proti dětem, což bylo ještě zábavnější.

Výlet orginálů a duplikátů skončil oproti původnímu záměru již ve dvanáct, s čímž byli rodiče dopředu srozuměni a svá dítka si vyzvedli. Finis coronat opus.