Polepským údolím aneb hledání Nového roku


<< předchozí | zápis | další >>

12. leden 2008 - Kolín -> Ratboř | autor: Ted


Výprava začala u klubovny. Bez potřeby vstupu do naší základny, vyšli jsme rovnou na malebnou procházku. Děti se seřadily do dvojic, chytly se za ručičky a už jsme si to mašírovali směr náměstí. Tady jsme se napojili na modrou turistickou značku a po ní pokračovali přes Polepské údolí do Polep. Cesta alespoň mně ubíhala rychle, protože jsem měl tu čest poslouchat MKčkovské pohledy do budoucnosti, jak se stane chemikem.

Dorazili jsme na polepské hřiště, kde jsme si odpočinuli, najedli se a napili, rozdělili se do tří skupin, a dokonce šifru vyluštili. Stálo v ní: "Chcete-li Nový rok ve zdraví užíti, musíte ho pořádně přivítati a proto se nechte múzou políbiti a pokuste umění vytvořiti. Toť pravil prorok." Děti se tedy bez výjimky pustili do vymýšlení rozličných básní. Pokračovali jsme dále. Přes Pašinku a oklikou do Ratboře. Oklika přinesla nemalé starosti s nečistotou našich bot. Na tu ale postupně všichni zapomněli a my se již ocitli v Ratboři, vrcholu naší expedice.

Zde jsme opět přešli na místní hřiště, nasvačili se a šli jsme hrát různé hry. Čas už nás ale tlačil, a tak jsme se vydali na nádraží, kde na nás čekalo poslední překvapení, najít Nový rok. Ted řekl, že ho prorok uschoval někde na nádraží, ale v jaké podobě, to nám neřekl. Postupně jej odešly hledat všechny tři skupiny podle toho, jak se jim povedla jejich óda na Nový rok. Po chvíli již přišli členové jedné ze tří skupin třímajíce v rukou kalendář 2008. Teď už nás v Ratboři nic nedrželo a tak jsme nastoupili do zrovna přijíždějícího vlaku, zamávali a rozjeli se do Kolína. Zde jsme si řekli klubový pokřik a hurá domů čistit boty.