Vánoční besídka


<< předchozí | zápis | další >>

23. prosinec 2007 - Jídelna Gymnázia Kolín | autor: Monča


Besídka se jako každý rok nesla v duchu dárků, koled, cukroví, her a vyhlášení nejlepších v bodování.

Jídelnu Gymnázia Kolín navštívilo v tento den 46 Průzkumníků, kteří se sešli v 15:00. První část besídky bylo již zmiňované bodování, kde nejlepší z nás dostali ceny za svou docházku. Po té nám všechny družiny předvedly své vtipné scénky, např. Psouni s Arsinoiem nás vtipně poučili o tom, jak máme reagovat, když nás osloví cizí člověk, Koťata a Štěňata nám splnili přání, které jsme jim hodili do klobouku a Vydry předvedli akčnost a odvahu v Kobře 11, kde zachránili pasažéry uneseného autobusu. Na závěr malí Papoušci zapěli hrdě svůj pokřik.

Následovala herní část, kdy si někteří menší jedinci zabědovali, přišel-li větší jedinec typu Gagarin. Hrály se barvičky. Vedoucí dal každému jednu z pěti barviček a pak vyvolával např. červená, modrá… Ti, co jim patřila vyvolaná barva, se posouvali o jedno místo doprava. Překážkou nebyl ani kamarád, který již židličku obýval, prostě si museli sednout na něj. Aby větší Průzkumníci nezasedli a tím nepopravili svého o dost menšího kamaráda, sedali si jen jako. Hra byla delší, než se dalo čekat, takže z ní bohužel nevyšel jeden jasný vítěz. Čas nás tlačil a Ježíšek nedočkavě ťukal na okno.

Jídelnou se rozlehl krásný zpěv koled, který byl zakončen prskavkami a tím nejlepším – dárky. Průzkumnický Ježíšek se pochlapil a přinesl jich opravdu hóóódně.

Na úplný závěr nám Šéďa pustil video z výprav či z táborů a nakonec Slon uvedl video, které poputuje do Ameriky. Pokud ho chcete vidět znovu, je na našem webu.

V 19:00 byl oficiální konec, většina se rozutekla, někteří ještě zůstali a dokoukali na rozkoukaná videa a šli také domů.