Výprava za babičkou


<< předchozí | článek | další >>

výprava - 7. červen 2003 - Babiččino údolí | autor: Šéďa


Existuje videozáznam z této akce [Babiččino údolí]

7. června 2003 proběhla výprava za Babičkou, kterou zorganizovala Zuzka. Záměrně píšeme velké B ve slově babička, protože to není jen tak ledajaká babička, ale literární postava Babička Boženy Němcové. To už je asi všem jasné, že šlo o návštěvu Babiččina údolí, které začíná v České Skalici a přes Ratibořice pokračuje ke Starému Bělidlu.

Červen tohoto roku byl velmi teplý (jako ostatně celé jaro i léto) a tato sobota nebyla výjimkou. Každý se nějak osvěžoval. Slon se s Krtkem sázel, kdo déle vydrží pod vodou. K soutěži jim posloužila kašna na náměstí v České Skalici. Po návštěvě muzea se Průzkumníci zastavili hned naproti a snědli nevídané množství zmrzliny. Takové zmrzlinové orgie už dlouho nikdo nepamatuje.

Pak se vydali na cestu do Babiččina údolí. V parku u ratibořického zámku došlo opět na osvěžování, tentokrát nedobrovolné. Kdo zlobil, byl namočen v bazénku se zlatými rybičkami. Zajímavé je, že nakonec v něm skončil i Slon.

Cestou na Staré Bělidlo se Průzkumníci připletli k nějaké akci zřejmě pořádané ke Dni dětí. A tak měli všichni možnost si zasoutěžit v pytlích.

Hlavní osvěžení přišlo na konci cesty, u jezu, kde vysedávala bláznivá Viktorka. Průzkumníci dováděli ve vodě, někteří odvážlivci dokonce sjížděli jez.

Na závěr se osvěžili nanukem a vydali se na zpáteční cestu. Čekání na vlak v České Skalici jim zpestřil ještě průjezd parního vlaku a pak už zbývala jen cesta domů.