Uzlařská regata


<< předchozí | zápis | další >>

3. prosinec 2005 - tělocvična Gymnázia Kolín | autor: Slon


V sobotu 3. prosince 2005 v tělocvičně Gymnázia Kolín pořádal T. K. Průzkumník již 7. ročník soutěže ve vázání uzlů - Uzlařskou regatu. Letošního ročníku se zúčastnilo 54 závodníků ve čtyřech věkových kategoriích jejichž úkolem bylo v co nejkratším čase uvázat 6 základních uzlů (lodní a dračí smyčka, plochá, ambulanční a škotová spojka, zkracovačka). Absolutním vítězem se v tříkolovém závodě stala Píďa s časem 21,9 s. Vítězové jednotlivých kategorií: Čuník - plavčíci, Áďa - lodníci, Píďa - kadeti a Slon - mořští vlci. Kolínský rekord stále drží mistr republiky Jirka Vilhelm s bezkonkurenčím časem 15,0 s z roku 2002.

Akce byla ukončena velmi dramatickým závodem družstev, kde ve dvoukolové bitvě nakonec zvítězilo družstvo Vlčat ve složení Áťa, Bětka, Míša, Kokos, Píďa a Fred s náskokem necelé sekundy před družstvem Stop School složeného ze Štěňat (Bára, Čuník, Elvis, Jana, Koláč, Týna). Třetí místo zbylo na Fun Club Bobbyho Browna - Aleš, Jeník, Honza, Monča, Ještěr, Slon - z nichž mnozí z nich (především Slon) nemohli unést, že je porazila taková mládež.

Letošní ročník se nesl ve znamení velmi vyrovnaných časů a obzvláště zajímavá byla bitva mezi Annie a Áďou v kategorii Lodníci, který nakonec skončil šťastněji pro Áďu.

Škoda jen, že z ostatních kolínských klubů byla účast tak slabá a tak děkujme jmenovitě T. K. Stopaři a T. K. Eridanus za jejich závodníky, kteří se rozhodli bojovat s přesilou Průzkumníků.

Podrobné výsledky