Spooky Scary Journey


<< předchozí | zápis | další >>

18. leden 2020 - Dobrovice | autor: Kopák


Dne 18.1. 2020 proběhla výprava nesoucí název Spooky Scary Journey.
Jednalo se o výpravu, kdy jsme vyrazili do Dobrovických muzeí poblíž místního cukrovaru.
Sešli jsme se v 8:10 hodin ráno a odjížděli vlakem v 8:29 hodin. Cesta trvala okolo hodiny. Od místního nádraží jsme ušli asi 2,3 km do Dobrovického parku park. Zde jsme si zahráli pár her včetně několika soutěží o muffiny.
Následně, na žádost dětí, jsme se přesunuli na náměstí, abychom si koupili něco dobrého (a hlavně, abychom se trochu zahřáli). I na náměstí došlo na nějaké ty hry, ale ty netrvaly dlouho, jelikož zbývalo pár minut. Vyrazili jsme do muzea. Zde si naší skupinu rozdělili na několik skupin.
Já byl se skupinou mladších členů. Jako první jsme se šli podívat na interaktivní tabuli, kde děti rozdělovaly názvy pro pohádkové postavy atd... Bohužel interaktivní tabule byla nejméně záživná, jelikož bylo vidět, že paní, co byla s mojí skupinou, s interaktivní tabulí vůbec neumí. Nicméně, po interaktivní tabuli jsme šli za pánem, který si mojí skupinu převzal. S ním jsme vyráběli "děsivé" masky. Dětem se masky opravdu povedly. Poté co měli hotovo, jsme přešli na samotnou výstavu strašidelných postav. Dle mého názoru byly postavy opravdu povedené. Nakonec jsme se znovu sešly všechny skupiny ve vstupní hale, nakoupili spoustu předmětů na památku nebo také cukr z místního cukrovaru a vyrazili zpět na cestu domů.
Do Kolína na nádraží jsme dorazili okolo 17:30 hodiny, řekli náš průzkumnický pokřik a rozešli se do svých domovů.