Uzlařská ragata Ostrava


<< předchozí | zápis | další >>

25. - 26. leden 2020 - Ostrava | autor: Werča


Letos jsme se s nejúspěšnějšími vazači opět vydali do Ostravy, abychom náš oddíl reprezentovali na Mistrovství ČR v Uzlařské regatě. Výpravu tvořili Tom, Kulich, Helča, Houba, Vlastík, Lucinka a Králík s Kájou a Werčou.

V sobotu jsme se na nádraží sešli již v 5:45, a tak není divu, že někteří z nás ve vlaku ještě dospávali, aby nabrali síly na vázání uzlů. Najít v Ostravě místo konání byla po několika letech zkušeností brnkačka, a tak nám nic nebránilo se v šatně rychle převléct a vrhnout se do závodu. Našimi nejúspěšnějšími závodníky se stali Tom, který vybojoval 4. místo v kategorii Kadetů, a Houba, který se v kategorii Lodníků umístil na 5. místě.

Po vyhlášení výsledků jsme se vydali na místo našeho ubytování, do Střediska volného času. Jelikož ale bylo ještě brzké odpoledne, nelenili jsme a přesunuli se do Vítkovic, kde jsme se prošli a více poznali poznali Ostravu.

Po návratu do Střediska se děti zabavily zdoláváním opičí dráhy a nacvičováním divadelního představení, které následně nám, vedoucím, předvedly. Po nevšedním kulturním zážitku byl nejvyšší čas zachumlat se do spacáků a vydat se do říše snů.

V neděli jsme ještě před odjezdem navštívili nedaleký Festival IQ play, na kterém měli všichni možnost vyzkoušet si nejrůznější chytré stavebnice, hračky, hlavolamy a deskové hry. Strávili bychom zde snad celý den, kdybychom se po dvou hodinách nemuseli vydat na vlak.

Výlet jsme si všichni velice užili a už se těšíme na další rok!